Bemutatkozás

Az Alapítványról

A Mindent a Nőkért Alapítvány a Magyarországon és határainkon túl élő nők, várandós anyák, csecsemők és gyermekek egészségének megőrzéséhez nyújt segítséget. Támogat minden olyan kezdeményezést, amelynek célja, hogy hozzájáruljon a nők, kismamák, újszülöttek és gyermekek életminőségének javításához. Közreműködünk az egészségügyben dolgozó szakemberek továbbképzéseinek megszervezésében, oktatásában, szakmai anyagok publikálásában, azok terjesztésében. Célunk, hogy segítsük Magyarországon a nemzetközi szintű szülészeti ellátás meghonosítását, ennek érdekében hazai és nemzetközi konferenciákat szervezünk, amelyek során a szakembereknek lehetőségük van megismerni egymás kutatásait, szakmai munkáját. Alapítványunk szakembergárdája folyamatosan építi ki nemzetközi kapcsolatainkat, hogy partnereinkkel együttműködésben dolgozhassunk ki olyan tudományos anyagokat, végezhessünk olyan kutatásokat, amelyek segítik a szülészszakma hazai fejlődését, családbaráttá válását.

 

Kik vagyunk mi?

 

Dr. Finna Péter – alapító, kuratóriumi tag

Fül-orr-gégész szakorvos, a nyíregyházi FINNA-MED magánklinika orvosigazgatója, magánszülészeti centrum alapítója, a SzSzBMK Egyetemi Oktató Kórház Fül-Orr- Gégészeti Osztályának adjunktusa, a Segítő Kéz Az Európai Ifjúságért Alapítvány kuratóriumának elnöke.

„Pályafutásom során a gyógyítás mellett mindig is fontos szerepet töltött be az oktatás és a kutatás. Továbbképzések, tudományos előadások és gyakorlati továbbképzések során igyekszem átadni tapasztalataimat fiatal kollégáim számára, és ez a szemlélet motivál egy új kutatócentrum létrehozásában is. Elkötelezett támogatója vagyok a környezettudatos orvoslásnak, és annak, hogy mind hazánkban, mint a világ elmaradottabb részein új technológiák bevonásával segítsük a fenntartható egészségügyi szolgáltatások körének szélesítését, a nők, a gyermekek és a családok egészségének megőrzését.”

 

Dr. Ágoston Lóránt – kuratóriumi elnök

Gasztroenterológus szakorvos, a nyíregyházi FINNA-MED magánklinika belgyógyászati osztályvezetője, a Jósa András Kórház belgyógyász-, gasztroenterologus szakorvosa, adjunktusa.

„Orvos családban nevelkedtem, így már gyerekkoromtól fogav természetes, hogy mindig a betegek, rászorulók érdekét kell szem előtt tartanunk, és legjobb tudásunk szerint segíteni a kiszolgáltatott helyzetben lévő pácienseket. Nemcsak szakorvosként, de két lány édesapjaként is elkötelezett vagyok a nők egészségügyi ellátásának fejlesztésében, és a környezettudatos, fenntartható fejlődés támogatásában.”

 

Incze Tímea – kuratóriumi tag

Diplomás szülésznő, a FINNAMED magánklinika ápolásigazgatója, a Magyar Szülésznők Egyesületének alapító tagja, gazdasági igazgatója, a Segítő Kéz Az Európai Ifjúságért Alapítvány kuratóriumának a tagja.

„Már főiskolai tanulmányaim során önkéntes munkát végeztem a szülészeti osztályon, hogy az elméleti tudásomat gyakorlati tapasztalatokkal bővítsem. Ez idő alatt sokszor szembesültem a hátrányos helyzetű nők, gyermeküket egyedül nevelő nők, és fiatal leányanyák nehéz helyzetével. Az alapítványi munkám hozzásegít ahhoz, hogy a hátrányos helyzetű fiatal nők, édesanyák helyzetén változtatni tudjak, hogy jobb feltételeket teremtsünk számunkra mind az ellátás területén, mind a jövőbeli családi életük során. Hiszek az élethosszig tartó tanulásban, keresem az új kihívásokat, mint a nyíregyházi FINNA-MED magánklinika szülészeti részlegének beindítása, amelyben tevékenyen részt vettem.”

 

Szilágyi Enikő – kuratóriumi tag

Diplomás szülésznő, a Magyar Szülésznők Egyesületének elnöke, a FINNA-MED magánklinika szülésznője, szonográfusa, a SzSzBMK Egyetemi Oktató Kórház szülésznője, szonográfusa.

„Diplomám megszerzése után is az önképzés útját jártam, szonográfus végzettséget szereztem, aminek köszönhetően – sokáig egyedüliként az országban – szülésznői várandósgondozást végeztem. E téren szerzett tapasztalatomnak köszönhetően, a Dr. Papp Zoltán által szerkesztett tankönyvben, a szülésznőképzés tantervében is szerepel az általam szerkesztett és gyakorolt szülésznői várandósgondozási modell. 2016-ban a Young Midwife Leader nemzetközi továbbképzésen is lehetőségem volt részt venni Dániában, ahol a szakma nemzetközi szaktekintélyeivel is kapcsolatba kerültem. Ennek köszönhetően 2017-ben Torontóban az ICM (Nemzetközi Szülésznők Szövetsége) világkonferencián tarthattam előadást a magyar szülésznők helyzetéről, és a szakma célkitűzéseiről.”

 

Kiadványaink

  • Felvilágosító füzet

A fiataloknak sokszor kínos és nehéz a szexualitásról beszélni, kérdéseket feltenni szüleiknek, ez pedig esetenként komoly gonddal is járhat. Azért, hogy az információhiány ne vezessen nemkívánt terhességhez, sem nemibetegségekhez, felvilágosító füzetünk részletesen bemutatja a fogamzásgátlás módszereit, és a felelősségteljes nemi élethez nélkülözhetetlen ismereteket.

Letölhető felvilágosító füzet

  • Babaváró kisokos - szülőszoba kisfüzet

A szülőknek, akik első gyermeküket várják, sokszor jól jön egy kis segítség, hogy felkészülten érkezzenek a kórházba. Nekik segítünk Babaváró kisokos kiadványunkkal, hogy a nagy izgalomban ki nem maradjon semmi a táskából.

 Letölthető babváró kisokos

 

Szülészeti kiadvány

Infó anyag

Alapító okirat

Együttműködő partnerünk: ZEMA
© 2018-2019 www.mindentanokert.hu | adatkezelési tájékoztató
powered byForweb - Weboldal készítés