Garantálni kell a méltóságteljes szülést
2018. 12. 07.

Háromnapos nemzetközi szülészeti konferenciát tartanak Budapesten szombatig a Mindent A Nőkért Alapítvány és a Magyar Szülésznők Egyesülete szervezésében.

A tegnapi megnyitón Csányi Endre Péter, az Emmi egészségügyi szakmai irányításáért felelős helyettes államtitkára hangsúlyozta, hogy hozzá kell járulni a magyarországi demográfiai helyzet javításához, amihez a kormány és a szakmai partnerek közös, elkötelezett munkája szükséges.

Csányi Endre Péter – aki Horváth Ildikó, egészségügyért felelős államtitkára képviseletében szólalt fel – azt mondta, hogy emberségesebbé, nyugodtabbá akarják tenni a szülés feltételeit, és ezen koncepció jegyében nagy ívű fejlesztés kezdődött.

Kiemelte, hogy stratégiai célkitűzés a családbarát szülészetek meghonosítása. A komplex szakmai és infrastrukturális fejlesztésre a 2018–2020-as időszakra tízmilliárd forintos pályázat indult. A szemléleti elemek között említette a család egészének támogatását, a méltóságteljes szülés biztosítását, valamint az anyatejes táplálás elősegítését is. Abban bíznak, hogy az intézkedések hozzájárulnak a gyermekvállalási kedv növeléséhez – mondta.

A helyettes államtitkár megjegyezte, hogy a szülés élménye nem csupán a baba élete szempontjából fontos, az anya tapasztalata ugyanis a későbbi gyermekvállalásra is kihathat.

 

Forrás: https://magyaridok.hu/belfold/garantalni-kell-a-meltosagteljes-szulest-3742538/

NEA Miniszterelnökség Bethlen Gábor alapkezelő
Együttműködő partnerünk: ZEMA
© 2018-2022 www.mindentanokert.hu | adatkezelési tájékoztató
powered byForweb - Weboldal készítés