A hazai és külföldi szülészeti ellátás kihívásai – Nemzetközi konferencia Budapesten
2018. 11. 29.

A szülészeti ellátás hazai és nemzetközi kihívásai, társadalmi elvárásai, a legújabb kutatási gyakorlatok és eredmények kerülnek terítékre a december 6-8. között megrendezésre kerülő Nemzetközi Szülészeti Konferencián.

Számos külföldi elismert szaktekintély előadása mellett szó esik majd többek között a várandósgondozás, a vízben szülés, a szoptatás, a homeopátia és aromaterápia jelentőségéről, valamint egy magyar találmányról, amely a várandóság és szülés alatti oxigénhiányos állapot megelőzését támogatja.

A Mindent a Nőkért Alapítvány és a Magyar Szülésznők Egyesülete Nemzetközi Szülészeti Konferenciát szervez 2018. december 6-8. között Budapesten.

A konferencián az ország több szülészeti osztálya is bemutatkozik annak érdekében, hogy az egészségügyben dolgozók minél többet megtudhassanak egymás módszereiről, és tanuljanak egymástól. A programban kiemelt helyet kap a Magyar Szülészet helyzetének ismertetése hazai statisztikák prezentálásával, miközben körbejárják az otthonszülés kérdését is.

A magyarországi szülészeti ellátáson kívül a holland, brit és török modelleket is bemutatják, valamint olyan külföldi szaktekintélyek osztják meg a résztvevőkkel tapasztalataikat, mint Dr. Sally Pairman, a Szülésznők Nemzetközi Szövetsége (ICM) elnöke, Mervi Jokinnen, az Európai Szülésznői Szövetség (EMA) elnöke, Ibu Robin Lim „CNN” Hero of the Year díjas bába és Dr. Michel Odent francia orvos, kutató. Mindezeken túl még arról is szót ejtenek majd, hogyan lehet a magyar szülésznői végzettséggel külföldön érvényesülni.

A rendezvényen fókuszba kerülnek a legújabb kutatási gyakorlatok és eredmények, és egy magyar találmányt is bemutatnak, amely a hypoxia, a várandósság és a szülés alatti oxigénhiányos állapot megelőzését támogatja.

„Napjainkban a szülészeti ellátás, csakúgy, mint minden szakma, számos kihívással találja szemben magát. Változnak a társadalmi elvárások, újabb és újabb kutatási eredmények látnak napvilágot, változik a gyakorlat. Elődeink kitartó munkásságának köszönhetően ma már magától értetődő, hogy az édesapa jelen lehessen gyermeke születésekor, mint ahogy az is, hogy ma már hazánkban sehol nem fordulhat elő, hogy egy kisbaba élete első 24-48 óráját édesanyjától távol töltse. Az “aranyóra” fogalma egyre több helyen ismert, és változtatta meg a gyakorlatot.

A szülésznőképzés átalakulásával, illetve az önálló szülésznői tevékenység törvényi szintre emelésével újabb kihívások várnak ránk, miközben a lényeg változatlan: szerte a világon mi szülésznők vagyunk azok, akik a nők mellett vagyunk, mikor világra hozzák gyermeküket.” – írják a szervezők a rendezvény honlapján.

 

Forrás: https://kepmas.hu/a-hazai-es-kulfoldi-szuleszeti-ellatas-kihivasai-nemzetkozi-konferencia-budapesten

 

További cikkek az Alapítványról

(A cikk megtekintéséhez kattintson az alábbi lehetőségekre)

 

2018. november 28. - OrientPress: Nemzetközi Szülészeti Konferencia Budapesten

2018. november 28. - Weborvos: Nemzetközi szülészeti konferencia Budapesten

2018. november 29. -  Medical Online: Nemzetközi konferencia Budapesten, A hazai és külföldi szülészeti ellátás kihívásai

2018. december 03. - Weborvos: Nemzetközi szülészeti konferencia Budapesten

2018. december 04. -  Intima.hu: A hazai és külföldi szülészeti ellátás kihívásai - Nemzetközi konferencia Budapesten 

2018. december 05. - Babásmamás.hu: Nemzetközi Szülészeti Konferencia Budapesten

2018. december 06. - MTI: Nemzetközi szülészeti konferenciát tartanak Budapesten csütörtöktől szombatig

2018. december 06. - Magyaridok.hu: Nemzetközi Szülészeti Konferenciát tartanak Budapesten


2018. december 06. - Magyarhirlap.hu: Nemzetközi szülészeti konferenciát tartanak Budapesten

2018. december 08. - Hajdú-Bihari Napló: Fontos, hogy az anyává válás legyen jó élmény 

 

 

 

 

 

NEA Miniszterelnökség Bethlen Gábor alapkezelő
Együttműködő partnerünk: ZEMA
© 2018-2022 www.mindentanokert.hu | adatkezelési tájékoztató
powered byForweb - Weboldal készítés